Hans Werner Hansen

Hans Werner Hansen

Hans Werner Hansen

Hans Werner har lang erfaring innen bransjen,
og har spillt i kjente danseorkester som bl.a.
Vikings, Reddik, Smith & Smule, Rainbow, Kjersti Grov Band m.fl.
Driver også duoen Smith & Smule.

Å lage musikk i isolasjon er meningsløst…..

MusikkPosted by Hans Werner Sun, November 28, 2010 13:13:23

Hva er musikk?

Konsensus fra musikere, og filosofer av estetikk er samstemt: det er en uttrykksform.

Vi lager lyder, synger, plystrer, traller, klapper i hender, slår oss på låret, finner ting for å lage lyder, rytmer, melodier og harmonier som vil uttrykke det som ellers er ubeskrivelig, eller i det minste vanskelig å uttrykke. Akkurat hva vi prøver å uttrykke gjennom musikken varierer, fra ungdoms angst, til religiøs glød, kjærlighet, oppmerksomhet, og alle slags følelser inn i mellom.

Men det alle former for musikk har det til felles, at de streber etter å uttrykke noe.
Å uttrykke deg selv, handler om å kommunisere din indre følelser for andre.

“Uten noen å fremføre musikken til,
vil musikken veldig raskt miste sin hensikt og, til slutt, dets verdi.


Reell kommunikasjon.
Dette er grunnen til at å lage musikk i seg selv er en sosial interaksjon, det handler om at mennesker kommer sammen for å uttrykke ting til hverandre og til resten av verden,
det handler rett og slett om reell kommunikasjon.

Virtuelle musikere og instrumenter. Sakte men sikkert er musikere og produsenter blitt oppmuntret til å lage musikk alene.
Det er overraskende lett å hoppe over alle former for direkte menneskelig interaksjon når man skal lage musikk. Alt utstyret du trenger kan bestilles på nettet og leveres på døren. Virtuelle instrumenter og programvare erstatter dine musikervenner, og som om ikke dette var nok, kan du "jamme" med andre musikere rundt om i verden via internett tjenester som eJamming. Hver eneste del av produksjonsprosessen av musikk kan nå utføres på “PC`en", alene hjemme på hobbyrommet.

Ingenting kan erstatte levende musikk. Den såkalte "kommunikasjons revolusjon" - fremveksten av Internett og (nesten) umiddelbar deling av data har ført til at vi kan dele, og formidle digital informasjon veldig raskt. Men gjelder dette til levende musikk? Jeg mener nei!, at ingen super rask internett forbindelse, eller ingen “nyskapende” online tjeneste, kan matche den umiddelbare kommunikasjonen som oppstår når musikere møtes og spiller i samme rom. Det er en nesten magisk følelse, den umiddelbar psykiske tilkobling som skjer, ingen ventetid, en følelse som ikke kan gjenskapes av PC-basert programvare, eller en virtuelle akkompagnatør.
Når man spiller sammen resulterer det i musikk som har dybde, uttrykk og sjel.

Følelsen av tomhet
Jeg tror mange med meg vil kjenne seg igjen i følelsen av tomhet etter å ha kommet opp med en god musikalsk ide, å så kommer man liksom ikke lenger…..

“Dette er fordi musikk er som en samtale – og å gjøre det helt alene er som å snakke til seg selv, og vi vet alle hvor det fører hen......”

Kom sammen, lag bedre musikk….
Så det jeg prøver å si er at vi burde komme oss ut å spille sammen med ekte likesinnede musiker, engasjere andre, kommunisere direkte med andre, dele gleden med å uttrykke seg selv, og sammen med andre. Man vil lære å kommunisere mer effektivt med musikken, og musikken vil dermed utvilsomt bli rikere, mer interessant og, til slutt, bedre.


Hans Werner Hansen  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.